lördag 20 april 2013

SJÄLLÖS


Gail Carrigers debutroman SJÄLLÖS, är träffsäker, otroligt rolig och en härlig blandning av bakelser och te. Lägger du också till varulvar, vampyrer och massor av obekväma klänningar; Så får du en vinnande kompott!

Alexia Tarabotti är inte rädd för att säga vad som tycker, oavsett om det anses fint eller inte. Det hela gör det inte bättre av att vara halvitalitenska, kurvig, ogift och viktigast av allt, själlös. Från första sidan får man en enorm förkärlek till Alexias humör och förmåga att argumentera mot allt och alla. 

Själlös utspelar sig i ett alternativt viktorianskt London där varulvar och vampyrer är en del av samhället. Samtidigt som man upptäcker att mer och mer vampyrer/varulvar försvinner, växer Alexias frågor  och kanske kan hennes själslösa förmågor vara en tillgång?

Man hinner knappt andas ut innan nästa diskussion drar igång. Språket i boken gör att du inte riktigt vet vad som kan förväntas, vad man har personerna och vad som ska komma näst. Otroligt bra bok om vampyrer & varulvar, i en lite annorlunda skildring än vad man är van vid (vilket verkligen kan behövas inom detta ämne.)

Läs mer på: Styxxfantasy


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar