onsdag 4 april 2012

Den grymma leken

Den här boken har vi läst i bokcirkeln. Den handlar om en klass där den elaka Bro-ligan bestämmer över den grymma leken, som går ut på att plåga andra i klassen. Lauren är ny i klassen och är lite annorlunda och hon har inga vänner. Det perfekta offret att mobba.

Alex är bokens huvudperson och plågas ständigt av det förra offret Michael Baileys "spöke". Men är han verkligen död? När klassen börjar frysa ut Lauren tar Alex Laurens parti för att inte upprepa Michael Baileys hemska öde.

Vad händer när en i klassen plötsligt tar offrets sida?

 Irma: Jag tyckte att boken var bra och spännande. Det var kul att de bytte person som berättade och boken var ungefär som verkligheten.

Saga: Jag tycker boken var väldigt spännande och bra. Den har ett bra budskap och man får sig en tankeställare ;) En riktigt bra bok om vänskap och mobbing!

Ellen: Jag tyckte boken var väldigt bra, för den hade ett viktigt budskap även om klasser kanske inte är riktigt så hemska i verkligheten, men den var väldigt spännande och slutet var riktigt gripande.

Erica: En bra bok men man förstod inte riktigt vilken slags bok det var i början men efter att ha kommit
in lite i boken så blir den spännande och de bytte ju "berättare",vilket var bra!;D En riktig gripande bok som är värd att läsa! Sammanfattning:En riktig bra och spännande bok! Ha det bra! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar